2011-06-15 17:02:33• hírek • Kocsis Zoltán

Árgus szemekkel a biztonsági övön

A súlyos sérüléssel járó balesetek megakadályozása valamint a közúti biztonság fokozása érdekében a Szatmár Megyei Közúti Rendőrség akciót indít a biztonsági öv használatának népszerűsítése érdekében.

Ennek egyik legfontosabb mozzanata, hogy a rendőrség munkatársai a közutakon fokozottan figyelnek majd a biztonsági öv használatára is. Csak június 14.-én, szerdán 55 személyt bírságoltak meg a megye területén az övek használatának mellőzése miatt - derült ki a rendőrségi jelentésből.

Az intézmény közleménye szerint tanulmányok megállapították, hogy egy 45 km/h-ás sebességnél bekövetkezett ütközés következtében is egy biztonsági övvel be nem kötött utas akár saját testsúlyának a harmincszoros erejével is nekicsapódhat az előtte lévő széknek, kormánykeréknek, műszerfalnak vagy akár szélvédőnek, amin keresztül akár az utastéren kívülre is kirepülhet.

Romániában a 195/2002-es sürgősségi kormányrendelet 36. cikkének első bekezdése teszi kötelezővé a biztonsági öv használatát mind a gépkocsi vezetője, mind utasai számára, legyen az felnőtt vagy gyerek. Ezen rendelet egyformán érvényes a lakott és a lakatlan területekre is, emlékeztet a rendőrség közleménye.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: